ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτικός Έλεγχος

Ο ετήσιος κτηνιατρικός έλεγχος πρέπει να είναι πάντα στις προτεραιότητες ενός ιδιοκτήτη που νοιάζεται για την υγεία του κατοικίδιου του. Ο κτηνίατρος μπορεί έτσι να σας ενημερώσει, συμβουλεύσει και να σας καθοδηγήσει για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ μπορεί και να παρατηρήσει κάτι που μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη. Ο ετήσιος έλεγχος του ζώου μας περιλαμβάνει την κλινική εξέταση, τον εμβολιασμό, την μέτρηση του βάρους και τον αιματολογικό του έλεγχο. Ειδικά για ζώα μεγαλύτερα των εφτά ετών είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται τουλάχιστον μια φορά ετησίως για την πρόληψη πολλών δυσάρεστων παθολογικών καταστάσεων. Τέλος να αναφέρουμε, ότι ο ετήσιος προληπτικός αιματολογικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός στη χώρα μας καθώς λόγω του κλίματος της, ενδημούν πολλά λοιμώδη νοσήματα όπως είναι η λεϊσμανίωση και η ερλιχίωση.

Φροντίδα υπερήλικων ζώων

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και κατά συνέπεια η αύξηση του μέσου όρου ζωής των κατοικιδίων ζώων, καθώς και η τεχνολογική πρόοδος στη κτηνιατρική επιστήμη, έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα νέο κλάδο προληπτικής ιατρικής την γηριατρική. Τα υπερήλικά ζώα έχουν αυξημένες ανάγκες σε ότι αφορά το τρόπο ζωής τους και τη διατροφή τους. Στην κλινική μας δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ενημέρωσή του ιδιοκτήτη, αναφορικά με την φροντίδα που πρέπει να παρέχει στο κατοικίδιό του ανάλογα, με το φύλο, την ηλικία και τη φυλή του. Η προσεκτικότερη διατροφή, οι τακτικές επανεξετάσεις, ο έλεγχος της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι μόνο μερικά παραδείγματα που μπορεί να προλάβουν σοβαρές παθολογικές καταστάσεις και να επιμηκύνουν έτσι τη ζωή του τετράποδου φίλου μας.

Συμβουλές διατροφής για το αγαπημένο σας κατοικίδιο

Στο Volos Veterinary Specialists παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα από επιλεγμένες τροφές και κλινικές δίαιτες για σκύλους και γάτες. Συγκεκριμένα να αναφέρουμε, ότι οι εξειδικευμένες κλινικές δίαιτες που παρέχουμε, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών προβλημάτων. Οι κτηνίατροι του κέντρου μας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας συμβουλέψουν, για οποιαδήποτε απορία σας, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή για το κατοικίδιό σας ανάλογα με την ηλικία του, τις θρεπτικές ανάγκες και τα τυχόν παθολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει. Θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή, στον υπολογισμό της ποσότητας της τροφής και στην κατάρτιση ενός ισορροπημένου σιτηρεσίου για τις εξατομικευμένες ανάγκες του ζώου σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία συμπληρώστε τη φόρμα.

    Εχω διαβάσει και αποδέχομαι την πολιτική απορρήτου